postheadericon O NAMA

O NASTANKU

Kada su neki ljudi sa vizijom krajem četrdesetih godina prošlog veka okupljeni oko poduhvata kako da naprave prehrambenu fabriku, pravili planove kako da osvoje vodeće mesto u Jugoslaviji, od Triglava do Đevđelije, retko ko je verovao da će se ta njihova vizija i ostvariti. Međutim, snaga vizije bila je toliko jaka da je „Budimka“ to i postala, a i danas posle skoro 70 godina jedan je od vodećih proizvođača prehrambenih proizvoda u Srbiji, ali i na prostorima Jugoistočne Evrope.


O KVALITETU

Iza ovakvog razvoja stoji priča da bez kvalitetnih proizvoda koje će tržište prepoznati nema ni razvoja ni opstanka. A kvalitetni proizvodi su rezultat potpune kontrole kvaliteta od njive do trpeze. „Budimka“ je prehrambena fabrika koja ima zaokružen proces proizvodnje od kooperantskih odnosa sa proizvođačima i otkupa voća, preko proizvodnje koncentrata i kaša do proizvodnje sokova, nektara, marmelada i zamrznutog voća i povrća.


O RASTU I PROBLEMIMA I NOVOM POČETKU

„Budimka“ se razvijala i postajala sve moćnija do 1990. godine od kada počinju problemi koji su po ubeđenju mnogih završeni privatizacijom. Međutim, tu su nastali još veći problemi pa je Ugovor o privatizaciji raskinut 2010. godine fabrika je vraćena u državno vlasništvo i od 01.03.2010. godine započinje nova era u razvoju „Budimke“.

Kontaktiraj nas
an image
Budimka
Požega,Zlatiborska bb
Email: office@budimka.rs

Telefon: +381 (31) 811-591
Fax: +381 (31) 811-490