postheadericon

VOĆEJabuka

Naš glavni brend kao i zaštitni znak je jabuka. Veći deo naših proizvoda zasnovan je ili u sebi sadrži jabuku zbog njenih nutritivnih, lekovitih i energetskih vrednosti. Skladan odnos vode, minerala, vitamina i pektina idealni su za njeno svakodnevno konzumiranje bilo u svežem ili prerađenom obliku. Jabuka olakšava varenje, a sadrži i mnogo korisnih supstanci koji podstiču rad imunološkog sistema i štite celokupni organizam.

Breskva

Sočna, aromatična, ukusna, niskokalorična i bogata vodom breskva je idealno osveženje. One ne deluju samo osvežavajuće na organizam već i lekovito. Imaju diuretski efekat, snižavaju krvni pritisak i pozitivno deluju na odbrambeni sistem organizma. Zbog svega toga zaslužuju da se nađu u svakodnevnoj ishrani.

Kajsija

Kao voćna vrsta kajsija je zahvalna za odbranu organizma od infekcija, jača zube i kosti i povoljno utiče na obnovu tkiva. Zbog visokog sadržaja gvožđa neophodna je u ishrani dece i adolescenata, a ulje izolovano iz koštice kajsije usporava rast malignih ćelija organizma.

Višnja

Plod višnje vam obezbeđuje zdravo srce i štiti vas od dijabetesa. Zbog svog karakterističnog ukusa i arome deluje osvežavajuće i obezbeđuje miran san.

Jagoda

Prema piramidi pravilne ishrane preporučuje se 8 plodova jagode dnevno. To dovoljno pokazuje njena hranljiva i lekovita svojstva.Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline i zbog svog antistresnog delovanja idealna je za početak dana.

Malina

Iako malini pripada strateško mesto i u našim krajevima je nazivaju crvenim zlatom, njena lekovita svojstva i idealan odnos kiselina i šećera su nedovoljno iskorišćena. Sva novija istraživanja ukazuju na značaj maline u borbi protiv malignih oboljenja. Malina je bogata elaginskom kiselinom koja blagotvorno deluje na ćelije oštećene kancerom.

Šljiva

Ova izrazito zdrava voćka bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima. Njeno konzumiranje u svežem ili prerađenom obliku tokom cele godine povoljno utiču na varenje, krvni pritisak i srčana oboljenja.

Kupina

Kupina lekovita svakim svojim delom zauzima važno mesto u ishrani. Bogata organskim gvožđem, kupina je postala nezamenjiva u ishrani dece, trudnica, dojilja, kao i osoba u pubertetu. Redovno korišćenje naših proizvoda od kupine najbolja je prevencija od anemije, srčanih bolesti i bolesti bubrega.

Borovnica

Plod borovnice u sebi sadrži dosta lekovitih materijwaw i jakog je antioksidantnog delovanja. Konzumiranjem borovnice u bilo kom obliku podmirujemo dnevne potrebe organizma za gvožđem.

Paprika

Ova izuzetno hranljiva i lekovita biljka putem naših proizvoda dostupna je na vašoj trpezi tokom cele godine. Našom tehnologijom proizvodnje u potpunosti su sačuvane njene osobine.

Krastavac

Izuzetno niska kalorijska vrednost, visok sadržaj vode i prepoznatljiv ukus čini krastavac redovnom salatom na vašoj trpezi tokom čitave godine.

Cvekla

Salata od cvekle je izuzetno važan izvor vitamina B 12 i folne kiseline tokom dugih zimskih dana. Njenim konzumiranjem organizam se štiti od bolesti i virusa.Kontaktiraj nas
an image
Budimka
Požega,Zlatiborska bb
Email: office@budimka.rs

Telefon: +381 (31) 811-591
Fax: +381 (31) 811-490